Monipuoliset hoitopalvelut

Fysioterapia

FysioterapiaFysioterapialla pyritään vaikuttamaan ja korjaamaan tuki- ja liikutaelimistön ongelmia. Venyttelyllä, hieronnalla ja mobilisoinnilla parannetaan nivelten liikkuvuutta ja pehmytosien elastisuutta ja siten koko kehon toimintaa.

Fysioterapiaan kuuluvilla hoidoilla (mm. lämpö- ja kylmähoidot sekä sähköhoidot) poistetaan kipua ja niitä käytetään potilaan tarpeiden ja etujen mukaisesti.

Klassinen Hieronta

Klassinen hierontaHieronta vilkastuttaa verenkiertoa sekä imunesteen (lymfan) kulkua, rentouttaa lihaksia helpottaen jännityksistä johtuvia kiputiloja. Hieronnalla on myös keskushermostoa rauhoittava vaikutus.

Urheiluhieronta

UrheiluhierontaUrheiluhieronta käsittely ei sinänsä suuresti eroa klassisesta hieronnasta. Urheiluhieronta vaatii kuitenkin hierojalta lajikohtaista tietämystä, tietämystä harjoittelunperusteista sekä hieronnan vaikutuksesta harjoitteluun sekä urheilusuoritukseen. Nykyisin monet liikkuvat varsin runsaasti harrastajatasollakin, tällöin myös urheiluhieronta toimii hoitona loistavasti.

Urheiluhieronnan tavoitteita:
- Palautumisen edistäminen
- Vammojen ennalta ehkäiseminen
- Vammojen parantumisen nopeuttaminen
- Sidekudoksen elastisuuden parantaminen
- Lihaskireyden aikainen toteaminen
- Yleinen rentoutuminen

Neula-akupunktio

Neula-akupunktioNeula-akupunktio on ikiaikanen kiinalainen hoitomenetelmä, joka auttaa esimerkiksi kroonisiin lihassärkyihin, päänsärkyyn, migreeniin ja vaikkapa raskauden aiheuttamiin selkäkipuihin.

Neula-akupunktio on perifeeristä stimulaatiota, joka vaikuttaa sekä somaattiseen että autonoomiseen hermostoon, vapauttaa opioideja, seratoniinia ja endorfiinejä, jotka vähentävät kipua ja tuovat samalla raukean hyvänolon tunteen koko kehoon.

Lihaskalvohieronta

LihaskalvohierontaLihaskalvohieronnan lähtökohtaisena tarkoitus on vähentää kipua. Lihaskalvohieronnassa mekaanisella käsittelyllä aiheutettaan paineärsytystä lihaskalvolle, jolloin kipuhermojen aktiivisuus vähenee ja kipu käsiteltävältä alueelta helpottaa.

Lihaskalvohierontaa käytetään lihasten kiputiloihin, nivelsideongelmiin, jänteisiin ja näiden rappeumiin sekä rasituskipuihin. Esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinten kiputilat herkistävät lihaskalvojen kipupäätteitä, jolloin lihaskalvo aristaa voimakkaasti. Tutkimuksissa onkin todettu, että jos kipu saadaan helpottumaan, aristus vähenee.

Kinesioteippaus

KinesioteippausKinessiotaippausta käytetään lievittämään kipua, lisäämään nivelliikkuvuutta, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohtentamaan asento- ja liiketuntemusta sekä optimoimaan lihastoimintaa.

Kinesioteippaus on luonteeltaan sensoorinen teippaus ja sen vaikutus perustuu pääsääntöisesti proprioseptiikkaan, ihon ja sen alla olevien kudosten kautta keskushermostolle välittyvän aistimuksiin sekä teipin avulla tehtäviin kevyisiin kudosten siirtoihin.

MDT-menetelmä

MDT-menetelmäMekaaninen diagnosointi ja hoito alkaa potilaan taudinkuvan määrittelyllä ja fyysisellä tutkimuksella, missä pääpaino on oireiden analysoinnissa suhteessa tiettyihin toistettuihin rangan liikkeisiin ja pitkäkestoisiin asentoihin. Potilaalle suunnitellaan yksilöllinen hoito-ojelma hänen kipunsa, sentralisaatio-ilmiön ja liikkeiden käyttäytymisen perusteella.

Valinnat

Etusivu
Hinnasto
Hoitomuodot
Henkilöstö
Yhteystiedot

Yhteystiedot

Yliopistonkatu 17 B, 2 krs.
40100 Jyväskylä
014 611 670
www.villentorninfysio.fi
info@villentorninfysio.fi
Tietosuoja

Aukioloajat

Maanantai - Perjantai
08:00 - 18:00
(sopimuksen mukaan)
Lauantai - Sunnuntai
Suljettu

© 2021 Villentornin Fysioterapia ja Hieronta